A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Семінар-навчання для секретарів органів місцевого самоврядування 01.02.1019

Дата: 04.02.2019 10:15
Кількість переглядів: 358

Фото без описуПершого лютого у залі засідань районної ради відбувся навчальний семінар для секретарів сільських та міської рад. Семінар провели керівник апарату  райдержадміністрації Леся Соловей та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук.

Перед початком роботи семінару до присутніх звернувся із повідомленням начальник відділу Держгеокадастру у Тальнівському районі Геннадій Сикалов. Він звернув увагу присутніх на зміни в законодавстві щодо механізму отримання грошової оцінки землі.

Про подання електронних декларацій у 2019 році проінформував головний спеціаліст з запобігання і протидії корупції  та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Андрій Цибулько. Він акцентував увагу на найважливіших нюансах підготовки та здійснення електронного декларування. Андрій Андрійович наголосив, що деклараційна кампанія розпочалася з 1 січня цього року і триватиме до 31 березня. Втім, зволікати не варто, насамперед потрібно перевірити дієвість електронної адреси та електронного цифрового підпису, щоб завчасно, у разі потреби, їх поновити. Також було обговорено, які труднощі найчастіше виникають під час заповнення окремих параграфів декларації.

З цього питання доповнила керівник апарату   Леся Соловей про те, що секретарі сільських рад є відповідальними особами за подання декларацій, тому дуже важливо вчасно провести роз'яснювальну роботу по електронному декларуванню серед депутатів, посадових осіб органу місцевого самоврядування та інших суб'єктів декларування.

Роз'яснення щодо виконання основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31.03.2019 року надала начальник  відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Наталя Горбаченко. Відзначила, що на території району є 49 виборчих дільниць, які віднесені до 3 виборчих округів: 196 (центр м.Корсунь-Шевченківський), 199 (центр м.Жашків), 200 (центр м.Умань).  Наталя Олександрівна зупинилася на основних законодавчих моментах щодо забезпечення органами місцевого самоврядування виборчих дільниць необхідними приміщеннями для голосування, які придатні для облаштування; щодо тимчасової зміни місця голосування виборців, щодо перевірки персональних даних тощо.

Про правильність оформлення документів та якісний відбір кандидатур жінок на присвоєння „Мати героїня“ проінформувала начальник відділу з питань управління персоналом апарату райдержадміністрації Надія Кришталь. Відзначила, що за період з 2008 року по 2018 рік 142 жительок Тальнівського району удостоєно високого звання „Мати героїня“.

Радник голови із питань юридичної діяльності районної ради Лариса Белявська проінформувала про наслідки звітування щодо  роботи із зверненнями громадян  за 2018 рік, про внесені зміни до Податкового Кодексу щодо ставок окремих місцевих податків і зборів, про розширення можливостей органів місцевого самоврядування наданих  Законом України « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо землекористування», а також про розгляд сільськими радами листа районної ради щодо виділу в натурі адмінбудівлі, яка належить до спільної власності територіальних громад сіл і міст району.

Про зміни у Порядку призначення субсидії, передбачені Постановою КМУ від 27.12.2018 р №1176, проінформувала і надала роз'яснення заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гудзенко.

Керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук підсумували семінар-навчання, відзначивши важливість опрацьованих питань.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування