A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щотижнева координаційна нарада. 04.03.2019

Дата: 05.03.2019 10:02
Кількість переглядів: 413

Четвертого березня під керівництвом першого заступника голови Тальнівської райдержадміністрації Володимира Гречки відбулася щотижнева координаційна нарада.

Головним питанням обговорення було - ефективність та стан виконання районних програм у різних галузях.

Зокрема, про проблемні моменти функціонування Програм у сфері медицини району відзначив головний лікар ЦРЛ Олег Солодько.

Про Програму розвитку фізичної культури і спорту у районі інформувала в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Вікторія Захарчук.

Звичайно, що для повноцінного функціонування цих та інших програм, для максимального виконання запланованих заходів – необхідне значне фінансування. І тут необхідно працювати над залученням додаткових коштів – проекти, гранти тощо. Окрім цього, Володимир Гречка дав доручення вивчити законодавчу базу та доцільність створення у районі благодійного фонду, у якому б акумулювалися кошти для забезпечення найважливіших процесів життєдіяльності району.

По питанню створення сільськогосподарських кооперативів доповідав заступник начальника управління агропромислового та економічного розвитку Анатолій Сухонос. Ситуація невтішна. Зареєстрований кооператив „Нива“ у селі Колодистому (по заготівлі молока) на сьогодні не діє. Спроби жителів окремих сіл створити кооперативи по вирощенню та заготівлі горіхів, малини теж не принесли поки що результатів. Розглядається можливість створення у Майданецькому сімейної ферми.

Анатолій Сухонос відзначив, що проведені багаточисельні навчальні семінари та зустрічі із сільськими головами теж малоефективні.

Перший заступник голови підкреслив, що роз'яснювальну роботу потрібно проводити не лише з сільськими головами, а безпосередньо із населенням, яке часто навіть не знає, що в районі є відповідні Програми, і що створення кооперативів за підтримки фінансування з держави – це реальна можливість.

Було дано доручення запросити на наступну колегію райдержадміністрації сільських голів по питаннях виконання делегованих повноважень, розвитку сільських територій, зокрема і щодо проведеної роботи по залученню населення до створення кооперативів на підвідомчих територіях.

Щодо ремонту доріг у 2019 році, Володимир Васильович наголосив, що цьогоріч з державного бюджету виділено загалом на район 4 млн. 800 тис. грн. на ремонт доріг комунального значення. Тому дуже важливо негайно подати заявку та підготувати необхідну документацію. Паралельно із цими дорогами потрібно провести обстеження доріг загального користування.

Також необхідно активізувати підготовку до весняних акцій благоустрою територій.

По цих напрямках Володимир Гречка дав відповідні доручення начальнику відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Миколі Белінському.

Керівник апарату Леся Соловей звернула увагу присутніх на дотримання виконавської дисципліни, а саме: якісна підготовка та вчасне подання контрольних інформацій.

На завершення, завідуюча сектором культури Оксана Щербатюк запросила присутніх спільно із колективами взяти участь у заходах: реконструкції історичного бою під селом Легедзине – 10 березня, а також святковому концерті з нагоди Міжнародного жіночого дня, що відбудеться у районному Будинку культури 7 березня о 13.00 годині; звітних концертах сільських закладів культури, які проходять щонеділі на районній сцені.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування