A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Перемога, одна на всіх

Дата: 29.10.2018 09:53
Кількість переглядів: 484

Фото без описуПам'ять жива… Вона живе у старих фотографіях, у пожовклих листах, у живих квітах на могилі невідомого солдата. Живе у наших душах.

Перемога, одна на всіх. Під такою назвою у районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди 74-ої річниці визволення України від фашистських загарбників.

Привітали присутніх з Днем визволення України від фашистських загарбників голови ветеранських організацій сіл Кривих Колін – Олександр Петрович Пироженко та Лоташевого – Інна Миколаївна Коріненко.

Спогадам про одну з найкривавіших трагедій людства, про величний подвиг земляків, про надії на мирне майбутнє рідної землі були присвячені урочистості, які підготували і провели працівники районного Будинку культури та народний аматорський хор ветеранів „Хлопці ого-го“.

Сторінка за сторінкою – величним словом і тужливою піснею, ведучі Людмила Васільєва та Віталій Фурса спільно з артистами перегорнули книгу пам'яті про героїзм тальнівців.

На фронтах тієї страшної війни воювали понад 6 тисяч жителів нашого району. 1830 з них не повернулися живими до рідного порогу. Понад 3600 – зникли безвісти. За мужність і хоробрість 721 учасника бойових дій удостоєно урядових нагород.

Тальнівщина глибоко шанує відвагу і жертовність тих, хто віддав життя за Україну  у часи Другої світової війни, у сьогоденні.

Поле війни, ти пригорни

Біль материнських утрат.

Поле війни, ти поверни

Мрії полеглих солдат…

…Горять свічки пам'яті. Вдячність і квіти воїнам-визволителям, які загинули у роки Другої світової війни, та воїнам-землякам, які загинули, захищаючи Україну у 2014-2018 роках.

По завершенню урочистостей голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко у розмові з ветеранами відзначив:

- У цьому заході взяли участь люди різних поколінь, професій, вподобань, але їх всіх об'єднала світла пам'ять про невмирущий подвиг земляків, який і сьогодні надихає захисників Батьківщини.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування