A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Черкащина має всі передумови, аби її жителі могли працювати й відчувати себе частиною Європи

Дата: 24.05.2019 09:50
Кількість переглядів: 361

Черкащина має всі передумови, аби її жителі могли працювати й відчувати себе частиною Європи, – Тарас Висоцький на Дні кар’єри ЄС у ЧДТУ

День кар’єри ЄС проходить на Черкащині. Він покликаний ознайомити й поінформувати молодь нашої області про реальні шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості в контексті європейської інтеграції України. Цей захід уперше організували силами Представництва Європейського Союзу в Україні та Черкаського державного технологічного університету за підтримки Черкаської ОДА, міської ради, обласного та міського центрів зайнятості.

Побував на Дні кар’єри й перший заступник очільника області Тарас Висоцький. Він зауважив, що нині важливе завдання – максимально сприяти професійному зросту молоді та розвивати компетенції, які бажає бачити в молодих спеціалістах сучасний роботодавець. А також дати можливість нинішнім студентам вчитися, стажуватися. Адже успішне працевлаштування можливе не обов’язково за кордоном, а й тут, в Україні.

– Спілкуючись з роботодавцями, ми постійно чуємо про дефіцит кадрів. Зустрічаючись із абітурієнтами, ми чуємо про дефіцит якісних вакансій, – наголосив перший заступник. – Що ж маємо зробити, аби такий дисонанс виправити? Якраз подібні заходи роблять значний внесок у те, щоб не було такої міскомунікації. Ми чітко бачимо, що є потреба в гарних працівниках, що багато людей бажають працювати саме в Україні, але не завжди можуть знайти одне одного. Тож, я бажаю усім учасникам сьогоднішнього Дня кар’єри, як роботодавцям, так і пошукачам, – знайти одне одного та розпочати співпрацю. Велика дяка й керівництву університету за те, що вибороли право спільно з представництвом ЄС провести цей захід саме на Черкащині. Ми впевнені, що Черкащина має всі передумови, аби люди могли працювати й відчувати себе частиною Європейського Союзу, Європи.Під час заходу гості мали змогу дізнатися про світові європейські тренди щодо професійних компетентностей, задоволення попиту роботодавців у кваліфікованих кадрах, можливостей навчання та стажування. Молоді черкасці одержали поради від професіоналів щодо працевлаштування, створення резюме, проходження співбесід тощо.

У межах Дня кар’єри на території ЧДТУ діє ярмарок вакансій, представлених підприємствами, установами та організаціями області. Тут презентували й спеціальності ЧДТУ, відбулись панельні дискусії, де напрацьовували пропозиції щодо дорожньої карти наближення до європейських стандартів умов та оплати праці в регіоні. Відбулись і тренінги для молодих вчених, студентів та школярів.

Між тим, на День кар’єри завітали й Представники міжнародної компанії «Aptiv PLC», які наразі перебувають в області. А  напередодні мали зустріч із керівництвом обласної та міської влади Черкащини щодо можливого створення нового виробництва в обласному центрі – на базі ДП «Автоскладальний завод № 2 «Богдан».

Прес-служба ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування