A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Виїзне засідання Центру допомоги учасникам АТО

Дата: 04.10.2018 09:45
Кількість переглядів: 837

Сьогодні у залі засідань Тальнівської районної ради відбулося виїзне засідання Центру допомоги учасникам АТО у форматі круглого столу на тему: „Психологічна реабілітація ветеранів та учасників АТО“ за участю начальника відділу „Центр допомоги учасникам АТО“ Черкаської ОДА Євгенія Одновола, фахівця центру Наталії Кучерової, спеціаліста обласного центру соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді Людмили Пони.

На засіданні круглого столу були присутні співголови районного Центру допомоги учасникам АТО,  представники районних управлінь соціального захисту населення, пенсійного фонду, центру зайнятості, Держгеокадастру, РЦСССДМ, представники сільських рад та ОТГ, психологічної служби, голів громадських організацій учасників АТО, учасники АТО, волонтери та громадськість.

Привітав усіх голова райдержадміністрації Василь Клименко. Він відзначив, наскільки важливими і потрібними є такі зібрання. Адже вони допомагають суспільству правильно розуміти і сприймати людей, які побували на війні, а військовослужбовцям – адаптуватися до мирного життя.

На засіданні були розглянуті питання психологічної реабілітації ветеранів АТО у санаторних умовах та їхньої адаптації у суспільстві.

Представник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Шандиба поінформувала, що на обліку в управлінні перебуває 307 осіб учасників АТО, з них 14 – людей з інвалідністю. Цьогоріч за кошти державного та місцевих бюджетів було оздоровлено в умовах санаторно-курортного лікування 13 осіб.

Начальника відділу „Центр допомоги учасникам АТО“ Черкаської ОДА Євгеній Одновол відзначив, що в районі проводиться робота по психологічній та соціальній адаптації учасників АТО, їхніх сімей, та сімей загиблих. Але потрібно удосконалювати підходи і продовжувати діяти в цьому напрямку. Головне завдання таких зустрічей – налагодити спілкування між самими ветеранами АТО, учасниками ООС, їхніми родинами. Та варто пам'ятати, що допомогти військовослужбовцю вийти із стану післявоєнного синдрому може тільки фахівець. Тому мета Центру – створити комунікаційну мережу по всій області, залучаючи до спілкування найвіддаленіші села.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування