A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Презентація документальної книги «Звіробій» у війні за Україну (бойовий шлях 2014-2015 років)»

Дата: 22.11.2018 09:31
Кількість переглядів: 468

Заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Тетяна Півторак  взяла участь  у загальнорайонному заході, присвяченему Дню Гідності та Свободи, а також презентації книги автора Петра Скиби «Звіробій» у війні за Україну (бойовий шлях 2014-2015 років)».  Урочистості відбулися  20 листопада у Тальянківській школі. Це дещо символічно, адже один із героїв книги – житель Тальянок, учасник бойових дій на Сході України Роман Степовий.

 У заході також взяли участь голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська, голова Катеринопільської районної ради Віталій Верета, начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль, сільський голова села Тальянки Іван Шилкін, заступник директора з навчально-виробничої роботи Тальянківського агротехнічного коледжу Анатолій Воробйов, командир танкового батальйону, автор книги «Звіробій» у війні за Україну (бойовий шлях 2014-2015 років)» Петро Скиба, його дружина Марія Скиба, бойові побратими, члени Тальнівської спілки воїнів АТО, учасники АТО села Тальянки, вчителі та учні Тальянківської школи.

 Ведучі заходу під відеосупровід згадали події 2013-2014 років, коли відбувалася Революція Гідності. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулася в нас самих, у нашій свідомості».

 А з березня 2014 року наша країна  знаходиться в стані неоголошеної війни. Жителі нашого району стали в єдину лінію оборони  рідної землі разом із мільйонами українців. Ведучі поіменно назвали своїх земляків, жителів  села Тальянки, які брали участь в  АТО.

 Про односельців, які стали волонтерами та  учасниками АТО, розповів сільський голова Іван Шилкін.

 Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тальнівчан, які загинули в зоні АТО та волонтерів, яких вже немає серед живих.

 Директор Тальянківської школи Людмила Сивокінь розповіла про звичайну сільську родину, голова якої, як і тисячі чоловіків з усієї України, став на захист Вітчизни від російських окупантів. Мова йшла про родину Степових: Руслана Петровича, Олену Василівну, їх синів Владислава та Назара, адже вони – узагальнений образ тисяч сімей, які з надією годинами вдивлялися в екран мобільного, щоб прочитати СМС з єдиним словом «Живий», які вкладали дітей під татову казку в записі, які шукали і не знаходили відповіді на німі запитання в дитячих оченятах «Ну коли вже тато приїде?».

 Руслан Петрович Степовий – людина скромна і небагатослівна. Від нього не почуєш розповіді про той нелегкий період його життя та життя його родини. Можна лише здогадуватися, що ховається за загальними фразами та мовчанням людини, яка на власні очі бачила смерті та страждання, була поранена, горіла в танку. А сьогодні випала можливість з уст командира танкового батальйону «Звіробій» та побратимів Руслана Петровича почути бодай мільйонну частку того, що прийшлось пережити цим мужнім людям, їх родинам.

 Варто зазначити, що документальна книга «Звіробій» у війні за Україну (бойовий шлях 2014-2015 років)» - унікальне історичне джерело, у якому описаний бойовий шлях танкового батальйону «Звіробій» у період 2014-2015 років. Тираж досить обмежений, тому заклади освіти нашого району мають можливість отримати це цінне історичне першоджерело.

 Презентував книгу автор Петро Павлович Скиба, який зазначив: «Пощастило громаді Тальянок, що в їх громаді є такий Руслан Степовий і мені пощастило з ним служити."

Історичну цінність книги відмітила у виступі голова районної ради Валентина Любомська, вона вручила автору Петру Скибі подяку від імені голови райдержадміністрації Василя Клименка та від себе особисто:

На завершення заходу учні Тальянківської школи продемонстрували флешмоб «Ми за мир» та вручили гостям заходу символічну птаху – символ щастя, який є оберегом родини.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування