A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Залучення іноземних інвестицій

Дата: 25.04.2018 08:31
Кількість переглядів: 482

Фото без опису24 квітня голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко провів робочу зустріч із директором фінської компанії „HIAB Східна Європа“ Ханну Віртанен, регіональним директором „Нокарт“ Петрі Хейкінхеймо, генеральним директором ТОВ „Карготек Україна“ Володимиром Купцовим та директором  проекту  по будівництву сміттєпереробного комплексу Ігорем Буговським. Зустріч відбулася за участю голови районної ради Валентини Любомської, першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Гречки.

Районне керівництво уже кілька років працює у напрямку вирішення проблем утилізації та переробки побутових відходів. Налагоджений діалог із представниками проекту по будівництву сміттєпереробного комплексу, зокрема Ігорем Буговським. Неодноразово проводилися робочі наради та зустрічі, презентації, роз'яснювальна робота серед населення, детальне ознайомлення із діяльністю експериментального енергогенеруючого комплексу каталітичного піролізу твердих побутових відходів і вторинної органічної сировини у Вінниці.

Тож ця зустріч стала продовженням значної роботи по вивченню всіх нюансів реалізації такого проекту у нашому районі, зокрема із залученням іноземних інвестицій.

Генеральний директор ТОВ „Карготек Україна“ Володимир Купцов розповів про давню і плідну співпрацю його компанії не лише із бізнесовими організаціями Фінляндії, а й керівництвом цієї держави, яке орієнтоване на просування фінського бізнесу з високими соціальними стандартами, прогресивними технологічними можливостями в країни Східної Європи. Зокрема, створена і успішно діє бізнес-група під егідою Посольства Фінляндії в Україні.

На таких засадах відбувається і співпраця із „HIAB Східна Європа“ та „Нокарт“. Керівництво цих компаній вперше здійснило робочу поїздку безпосередньо регіонами України з метою вивчення реальних можливостей реалізації бізнес-проектів.

Ханну Віртанен наголосив, що нинішня зустріч підтвердила його сподівання щодо співпраці і сприяння місцевої влади. Наступним етапом буде вивчення та обробка наданих вихідних даних, перспективності конкретного бізнес-плану по будівництву сміттєпереробного комплексу.

Василь Клименко, підсумовуючи, зазначив, що керівництво району у вирішенні цих питань ставить за основу дотримання екологічної безпеки у регіоні, створення робочих місць та залучення іноземних інвестицій для реалізації суспільноважливих проектів.

Нагадаємо:

Експериментальний енергогенеруючий комплекс каталітичного піролізу твердих побутових відходів і вторинної органічної сировини - технічна новинка, яка дозволяє повністю утилізувати та переробляти сміття, харчові і полімерні відходи. Розробка є однією із перших в Україні, яка дозволяє переробляти майже 40 видів відходів різних типів у корисні речовини, такі як мастила, бензин, брикет тощо, а також виробляти електроенергію (установка повністю автономна, бо має власну електростанцію).  Дана установка запатентована  у 2013 році. У перспективі комплекс можна розширити до переробки 200 т сміття за добу.  Обслуговуючий персонал станції складає 50 осіб, серед яких – інженер-технолог, електрик, сортувальники.

Основні переваги спорудження такого комплексу: підтримка  чистоти і екології населеного пункту, енергозбереження, нові робочі місця, підтримка та впровадження національної наукової думки, залучення інвестицій.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування